ŽSK bude rokovať s VšZP o navýšení platieb na zvýšenie platov lekárov

14.12.2011 Žilina

Bratislava 14. decembra (TASR) - Žilinský samosprávny kraj (ŽSK), ktorý je zriaďovateľom nemocníc v Čadci, Trstenej, Dolnom Kubíne a v Liptovskom Mikuláši začne neodkladne rokovať so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou o navýšení platieb. Iba tak bude totiž podľa predsedu ŽSK Juraja Blanára možné zabezpečiť navýšenie platov lekárov, ku ktorým sa zaviazala vláda v Memorande s Lekárskym odborovým združením.

Blanár tiež vyjadril presvedčenie, že sa ďalšie vlády nebudú ku krajským nemocniciam správať tak ignorantsky a macošsky ako tá súčasná.

Predseda ŽSK víta dnešné rozhodnutie parlamentu o zrušení transformácie nemocníc. „Od začiatku som bol proti tomu, aby sme museli transformovať nemocnice na akciové spoločnosti. Na zdravotníctvo sa nemožno pozerať cez obchodný zákonník. Všetci si platíme zdravotné poistenie zo zákona a tak je len prirodzené, že by sa štát mal postarať o dostupnosť zdravotnej starostlivosti,“ reagoval Blanár, ktorý bol ako poslanec NR SR spolupredkladateľom pozmeňujúceho návrhu na zrušenie transformácie.

Informácie TASR poskytla hovorkyňa ŽSK Radka Kulaviaková.
 

Vyberte región